مهندسی صنایع غذایی
هادی عظیمی نژادیان؛ محمود محمودی اشکفتکی
چکیده
در تحقیق حاضر، تأثیر توان مایکروویو و ضخامت نمونهها بر ضریبهای انتقال جرم ورقههای سیبزمینی بررسی شدهاست. دادههای تجربی از خشک کردن ورقههای سیبزمینی با ضخامتهای 3.5، 5، 7 و 9 میلیمتر با چهار سطح توان مایکروویو 200، 400، 600 و 800 وات به دست آمد. از مدل تحلیل دینسر و داست برای مدلسازی فرآیند خشک کردن و تخمین ضریبهای انتقال ...
بیشتر
در تحقیق حاضر، تأثیر توان مایکروویو و ضخامت نمونهها بر ضریبهای انتقال جرم ورقههای سیبزمینی بررسی شدهاست. دادههای تجربی از خشک کردن ورقههای سیبزمینی با ضخامتهای 3.5، 5، 7 و 9 میلیمتر با چهار سطح توان مایکروویو 200، 400، 600 و 800 وات به دست آمد. از مدل تحلیل دینسر و داست برای مدلسازی فرآیند خشک کردن و تخمین ضریبهای انتقال جرم در نمونهها استفاده شد. عدد بایوت در محدود 1.299 تا 4.096 به دست آمد و با افزایش توان مایکروویو و کاهش ضخامت نمونهها بهبود یافت. ضریبهای انتشار رطوبت و انتقال جرم سطحی ورقههای سیبزمینی به ترتیب از 8-10*2.389 تا 8-10*14.681 متر مربع بر ثانیه و از 5-10*2.246 تا 5-10*7.116 متر بر ثانیه متغیر و بهطور معنیداری (در سطح احتمال 5 درصد) با افزایش توان مایکروویو و ضخامت نمونهها افزایش یافتند. انرژیهای فعالسازی انتشار رطوبت و تبخیر رطوبت سطحی به ترتیب در محدودههای 1.451-1.746 وات بر گرم و 0.712-1.323 وات بر گرم به دست آمدند.